Om oss

Erfarenhet och nytänkande

Idén bakom vår pallösning bygger på mångårig erfarenhet från lastpallsbranschen och en övertygelse att systemet och hanteringen av lastpallar av trä som slits och byts ut måste gå att göra effektivare. Genom att se pallen som en del av hela logistiklösningen och inte bara en lastbärare har vi utvecklat en affärsmodell som gör hanteringen effektivare och billigare med minskad miljöpåverkan.

 

Affärsidé

Lägre kostnader, effektivare flöde och mindre miljöpåverkan.
Genom att se till kundens behov och pallens hela livscykel vill vi erbjuda en hållbar lastpallslösning som hjälper våra kunder att sänka sina kostnader, minska sin miljöpåverkan och få kontroll över sin lastpallshantering.

 

Från idé till färdig pall

Kan en pall få en hel bransch att tänka nytt?
När vi drog igång utvecklingen av DACA-pallen var vårt mål att sänka kostnaderna och ge kunderna tillbaka kontrollen över sitt pallflöde. Stora resurser går åt i hanteringen och klassificeringen av de konventionella träpallarna med risk för svinn och kostnader som är svåra att ha kontroll över.

Vår affärsmodell bygger på ett nytt sätt att tänka där hållbarhet går hand i hand med ekonomi och effektivitet.

Med en funktionell och hållbar pall tillverkad av återvinningsbar plast ville vi skapa ett system som cirkulerar materialet istället för att kassera det. Kunden hyr pallar av oss till en fast kostnad och får full kontroll över sitt pallflöde. Det blir billigare, effektivare och minskar miljöpåverkan rejält.

 

Tuffa mål gav resultat

Vår kravlista på pallen var tydlig: Hög hållbarhet, låg vikt, attraktivt pris och bästa möjliga miljöprestanda.

Vi gick igenom marknaden för lastbärare i plast och undersökte vilka krav som plastmaterialet i en returpall måste leva upp till. Förhållandet mellan vikt, stöttålighet, vridstyvhet och plastkvalitet måste optimeras i materialval och utformning.

Det var också viktigt att pallen skulle vara återvinningsbar i flera repriser, kunna destrueras utan att några skadliga ämnen bildas, och vara möjlig att färga i olika kulörer. Vi testade flera olika plastråvaror, sammansättningar och tillsatser för att hitta rätt.

Design och konstruktion har också utvecklats och förbättras och i dag är vi stolta över att ha lyckats med målet att utveckla en pall av bra kvalité med en hållbar konstruktion. Det plastverktyg vi använder idag testades och modifierades under 2008-2010 och produktionen av våra nya pallar påbörjades i Polen 2010. Och totalt har nu mer än 100 000 pallar producerats.