DACA-pallens fördelar

DACA-pallen är utvecklad för att ge bättre lönsamhet, lägre miljöpåverkan och en bättre arbetsmiljö för de som hanterar lastpallar i sin vardag.

Pallfakta

 

07. En hållbar plastpall utan spikar och klamrar minskar skaderisker på både människor och gods

08. Kan förvaras utomhus (har särskild vattenavrinning)

09. Inlägg som ger friktion förhindrar att lasten glider eller att pallen rör sig

10. Utrustad med medar som gör det möjligt att lagra i hög lagringskapacitetslager

11. Tillgänglig för gaffeltruck från alla 4 sidor.

 

Design och funktion

Materialval

Våra plastpallar tillverkas av HDPE (High density polyeten) som ofta används i återvinningssystem, som till exempel det svenska retursystemet för pantflaskor.

Mått

DACA-pallen håller standardmått för en EUR-pall, 800*1200 mm och är 145 mm hög.

Hållbar och lätt

Dagens utformning av DACA-pallen har vuxit fram stegvis och designmålen har uppfyllts med hjälp av ett team kompetenta ingenjörer. Plastpallens konstruktion och materialegenskaper gör att vikten har kunnat hållas nere med bibehållen styvhet och stryktålighet för att klara kraven på statisk (4000 kg) och dynamisk (1000 kg) belastning. Pallens vikt är konstant, alltid 14 kg oavsett regn och blöta – till skillnad från träpallen som kan väga så mycket som 35 kg.    

Platsbesparande och effektiv

Alltför mycket transportarbete läggs på att frakta tomma EUR-pallar. Vår plastpall har designats med medar och en platsbesparande konstruktionen som innebär att färre pallplatser behövs vid returtransporter. 32 pallar kan staplas på höjden vilket är dubbelt så många som med vanliga träpallar som oftast staplas 16 st på höjden. Det innebär ett effektivare tompalls-flöde med lägre miljöbelastning.

Pallar som stärker identiteten

Att hyra plastpallar av oss ska vara personligt. Vi erbjuder alla våra kunder att få sin logga på pallen, och vid större volymer kan pallen också göras i en egen, identitetsskapande färg. Tillsammans kan vi hitta en lösning som passar just er.

Mönsterskydd

DACA-pallen är mönsterskyddad och intogs i mönsterregistret vid PRV den 31 juli 1996. Skyddet förnyades 2009-08-31.